Transportbur

Bruk transportbur ved bilkjøring. Det er det sikreste for både deg og katten. Legg inn noen tepper og gjør det mykt og behagelig. Du kan gjerne sette frem buret hjemme, slik at det kan fungere som en trygg base for katten. Ta gjerne vekk døren om mulig, eventuelt kan du feste den. Da er unngår du at døren går igjen, og katten blir innestengt.

Klorebrett

Kjøp et klorebrett til katten, ellers kan den begi seg på møbler og vegger. Dette er for at katten skal få utløp for stress og urolighet, samtidig som det vedlikeholder klørene. Du kan også gjerne skaffe et klatrestativ, som kan bidra til å aktivisere katten.

Vaksinasjon

Pass på at katten får nødvendige vaksinasjoner. Du skal vaksinere katten mot kattepest, katteinfluensa og klamydia en gang per år. Ofte finner du denne informasjonen i helseattesten til katten som du får ved kjøp/overrekkelse av katten. Hvis ikke dette står opplyst, kan du kontakte veterinæren din for mer informasjon.

Markekur

Du bør også gi katten din markekur regelmessig. Det finnes en hel del ulike merker ute på markedet. Disse er reseptbelagte, så hør med veterinæren din om han/hennes anbefaling.

Kastrering

Du kan med fordel kastrere eller sterilisere hunnkatten din om du ikke planlegger å drive med avl. Katter har verken godt av å gå på p-piller for lenge eller løpe uten å få parre seg. Har du en hannkatt, bør du også vurdere kastrering. Det finnes dessverre for mange uønskede katter, og det kan ofte være problematisk å finne nye, gode hjem til disse kattungene. 

Aktiviser katten

Kattungen som akkurat har flyttet fra flokken hjemme kan kjenne seg litt ensom. Gi den derfor oppmerksomhet og bruk tid på å leke og aktivisere. Husk at den ikke orker å leke så mye om gangen, men at den har behov for å sove.