Utekatt i snø og kulde

Hva synes egentlig utekatten om snø og kulde? Kan man slippe ut sin katt til tross for minusgrader og snø? Her forteller vi om hvordan du kan gjøre det lettere for din utekatt under vinterhalvåret.

Katter som er vant med å være fritt ute når det er varmt og barmark vil oftest gå ut selv når det er snø og kaldt ute. Agrias katteblogger Elin Söderholm forteller att hennes katter virker å være mer negativt innstilt til snøen en selve kulden.

─ Jeg synes det virker som att mine katter bryr seg mer om at det skal være framkommelig når de går ut. Kulden hindrer de ikke like mye som dyp snø, sier hun.

Katteluke

Elins katter er bortskjemte med å ha en egen katteluke som de kan gå in og ut igjennom som de selv vil.

─ Før katteluken ble installert hadde vi ordnet en skjermet liggeplass i en stol under tak ved ytterdøren vår. Der kunne katten vår Roland legge seg i varme tepper å ligge og ha kontroll på når vi kom hjem og åpnet for han.

Katter kan forfryse seg

Katter som ikke gis mulighet til å komme inn å varme seg med jevne mellomrom kan forfryse sine ører, haletipper, tredeputer og tær.

─ Når jeg jobbet som dyrepleier så vi sånne typer skader på tidligere hjemløse katter, forteller Elin.

Reflekshalsbånd

Elin anbefaler alle som har en utekatt å skaffe et bra reflekshalsbånd til sine katter så de synes i mørket nære trafikkerte veier.

─ Selv bruker jeg en modell som har en liten lynspenne og elastikk i seg. Da kan Roland lett komme løs om han skulle sitte fast i for eksempel en gren eller liknende ute.

Merk halsbåndet

Glem heller ikke å skrive navnet og telefonnummeret ditt på halsbåndet. En øremerking kan være vanskelig å se og en chip krever en chipleser som definitivt ikke tilhører standardutrustningen i norske hjem.

─ Ett telefonnummer kan derimot alle lese av og det kan redde livet på en katt som har kommet for langt fra sitt hjem en kald vinterdag, avslutter Elin. 

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer