Ved en ørebetennelse vokser bakterier og sopp som irriterer kjertlene til en øket voksproduksjon, der enda flere bakterier kan vokse.

Feilkonstruerte ører

Årsaken til problemet er at hundens ører i bunn og grunn er feilkonstruerte. Vi mennesker har en ganske rett hørselgang, mens hundens er kraftig bøyd. Hvis hunden dessuten har hengende ører blir ventilasjonen dårlig.

Det blir varmt og fuktig, det vil si et utmerket miljø for bakterier og sopp. Hunder med tendens til å utvikle andre hudproblemer, for eksempel cocker spaniel som ofte har problemer med seboré, har ofte en spesiell type av ørebetennelser. Schæfer, som ikke har hengende ører, har også ofte øreproblemer. Problemene kan ofte oppstå på noen dager.

Rengjør forsiktig

For å komme til rette med ørebetennelse rengjør man øret forsiktig slik at ørets hud ikke blir ødelagt. På apoteket og hos veterinæren finnes spesielle ørerensmiddel som løser voksen. Etter rengjøringen behandles øret med øredråper.

En otitt som ikke behandles riktig kan lett bli kronisk. Men har man uflaks kan også en korrekt behandlet ørebetennelse utvikles til å bli kronisk.

Hvis du mistenker at hunden din har ørebetennelse skal du gjøre følgende:

  • Undersøk hunden.
  • Rengjør øret forsiktig. Stikk ikke ned ørevoksen i hørselgangen.
  • Kontakt veterinær.