- Det er mange fordeler med å ha flere hunder. Det første jeg tenker på er hundens velvære som i prinsipp aldri trenger å være alene. Men det er andre fordeler også. Blant annet er det lettere å mosjonere hunden. En helt vanlig og koselig skogtur sammen med hundene kan bli veldig god trening hvis du har flere hunder. De løper sammen over stokk og stein på en måte som en enslig hund mest sannsynligvis aldri ville gjort, sier hundetrener Fredrik Steen.

Selskap og en artsfrende å være med

Forutsatt at du har en hund som trives i andre hunders selskap er det mange fordeler med en hund til i familien. To hunder kan holde hverandre med selskap noe som gjør at det blir mindre alenetid, selv om selskap av en annen hund ikke kan erstatte selskap av et menneske. Muligheten for å leke og kommunisere med et annet dyr av samme art bør heller ikke undervurderes.

Noe som kan være både en fordel og en ulempe ved å ha flere hunder, er at de har en tendens til å ta etter hverandre. Har du en hund som oppfører seg bra, er sannsynligheten for at en ny hund snapper opp den verdsatte atferden stor. Men på samme måte, kan du forvente at en ny hund også etterligner mindre verdsatt atferd.

Ikke alle hunder setter pris på selskap av en annen hund

Selv om mange hunder har stort utbytte av en hundekompis i hjemmet, er det viktig å huske på at det ikke gjelder alle. Noen hunder setter ikke pris på andre hunder i det hele tatt og liker bedre å treffe utvalgte hundevenner av og til.

- Det finnes hunder som trives best som eneste hund, og som rett og slett ikke liker at det kommer andre hunder inn i flokken/familien. Noen hunder kommer over dette etter en stund og finner aksept, men det skjer langt i fra alltid, sier hundetrener Fredrik Steen.