Venn hunden til å børste tennene

Det er ikke vanskelig å forebygge tannsykdommer hos våre dyr. For å unnvike tannstein og løse tenner (periodontale sykdommer) er nøye rengjøring av tennene meget viktig, og for å kunne børste tennene på hunden din må du lære den å akseptere det.

Begynn tilvenningen allerede når hunden er valp ved å se i munnen, børste og kontrollere tennene. Hold valpen stille og begynn med å separere leppene. I begynnelsen trenger du ikke å bruke en børste, men et tøystykke eller en kompress rullet rundt fingeren.

Forsøk å gjøre tannrengjøringen til en positiv opplevelse med mye ros, oppmuntring og kanskje en liten godbit, akkurat som du gjør for eksempel ved kloklipp og pelspleie.

Start forsiktig

Du skal være bestemt og gjennomføre det du har tenkt deg selv om hunden har en annen mening. Når valpen aksepterer at du løfter på leppene og åpner munnen skal du gi masse ros.

Til å begynne med kan du nøye deg med å børste litt symbolsk. Etter hvert som hunden venner seg til behandlingen kan du børste mer nøye. Hvis du vil bruke tannkrem skal dette være en spesiell tannkrem beregnet for hunder. Bruk ikke tannkrem beregnet på mennesker.

Rengjøring av ører

Se vår film om hvordan du kan rengjøre ørene til din hund.
Les mer

Gi hunden din massasje

Mistenker du att din hund er rammet av stivhet og andre muskelrelaterte problemer?
Les mer

Pusse tennene til hunden

Hvordan pusser jeg tennene til hunden min?
Les mer

Slik klipper du hundens klør

Denne filmen viser deg hvordan du klipper hundens klør.
Les mer

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer