Vår nettside bruker cookies

White line disease

Kan hestens hover blir angrepet av forskjellige typer forråtnelse? Hva kan jeg gjøre for å unngå det?

Veterinæren svarer::

Hornet i strålen eller hornveggen blir sort og svampete, og blir som regel illeluktende. Ved alvorlige angrep kan hesten få smerter og bli halt.

Symptom

Hornet i strålen eller hornveggen blir sort og svampete, og blir som regel illeluktende. Ved alvorlige angrep kan hesten få smerter og bli halt.

Årsak

Både white line disease og hovveggsforråtnelse forårsakes av bakterier og andre mikroorganismer. En av de aller vanligste årsakene til bakteriangrepet er at hesten har gått i vått og/eller møkkete underlag for lenge. Dårlig hovpleie, og i noen tilfeller hestens medfødte hornkvalitet, kan også spille inn.

Hva kan jeg gjøre selv?

Vær svært omhyggelig med din hests hovpleie. Rens hovene hver eneste dag og være oppmerksom på tegn til råte. Jo tidligere du oppdager tegn til råte, jo lettere får du tatt knekken på det. Sørg også for at hestens madrass i boksen er tørr og ren, og at det ikke er for mye gjørme i innhegningene.

Sørg for regelmessige avtaler med hovslageren, så hovene blir korrekt beskåret og hovslageren samtidig får anledning til å undersøke hovens tilstand.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis du ikke får bukt med forråtnelsen tidlig, eller hvis forråtnelsen har spredt seg til store deler av hoven, eller hvis hesten har smerter, vil jeg anbefale at du tar kontakt med dyrlegen. Det kan være at dyrlegen må skjære vekk det endrede vevet og behandle den aktuelle infeksjonen.

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker?

0 stemmer, ikke rangert

0 stemmer, ikke rangert