Vår nettside bruker cookies

Hund med spisevegring

Hunden min vil ikke spise lengre. Han har alltid hatt god appetitt, men nå spiser han ikke med mindre man blander noe ekstra godt inn i maten. Hva skal jeg gjøre?

Veterinæren svarer::

Det er aldri et godt tegn at hunden ikke vil spise. Få en time hos dyrlegen for å sjekke at det ikke er en sykdom som er årsaken til at hunden ikke vil spise. 

Symptom

At en hund spiser mindre eller får spisevegring er et svært diffust symptom som ikke peker på en spesiell sykdom, men det betyr at hunden ikke har det helt bra. Dyrlegen må derfor gjøre en grundig undersøkelse. Det tas blodprøver for nyre- og leversykdommer, og tann- og munnproblemer kan også gi spisevegring. Magekatarr som gir magesmerter kan også føre til spisevegring.

Hva kan jeg gjøre selv?

Mange hunder er kresne og ikke så interessert i mat. Særlig hvis maten står framme hele tiden. Det er en god idé å fôre hunden på bestemte tidspunkter, og fjerne matskålen etter 20 minutter uansett om hunden har spiste eller ei. Hvis dem ikke har spist alt, må den vente til neste måltid. Det er viktig å finne ut om det er en alvorlig grunn til vegringen, eller om hunden bare er kresen. 

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis hunden viser tegn til sykdom som dårlig allmenntilstand etc. 

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker?

0 stemmer, ikke rangert

0 stemmer, ikke rangert