Hunden min har kløe

Hunden min klør seg mye på magen, hva kan dette skyldes?

Veterinæren svarer::

Kløe kan skyldes mange ulike ring. Reveskabb, lus og lopper er svært vanlige årsaker til at hunden klør seg. Hvis skadedyr kan utelukkes, er allergi en annen vanlig årsak. 

Årsak

Den vanligste årsaken til allergi er for eksempel pollen, støv, midd, fjær og ull, eller kjøtt fra hest, storfe, svin, kylling, fisk eller kornprodukter og soya. Hvis hunden klør seg ved ørene, kan den ha en øreinfeksjon. Andre vanlige årsaker til kløe er som nevn parasitter som lus, lopper, midd eller reveskabb. Kløe kan også komme av ulike infeksjoner i huden. 

Hva kan jeg gjøre selv?

Se på og lukt på hundens ører for å sjekke at den ikke har en infeksjon. Friske hundeører lukter lett av honning. Undersøk også pelsen for lus, lopper o.l. 

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis hunden klør seg mye bør du dra til dyrlegen for å finne ut av årsaken. Det er viktig med en grundig utredning av kløe, og den starter gjerne med å utelukke skadedyr. Så lager man en fôrutredning der hunden skal spise spesialfôr i åtte uker. Hvis kløen ikke skyldes fôrallergi, kan man sjekke om det er atopi som er årsaken. 

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer