Hund med Addisons syndrom

For en stund siden mistet hunden vår appetitten helt, og ble sløv og kastet opp og fikk diaré. En venn sa at det kunne være Addisons syndrom, men hva er dette?

Veterinæren svarer::

Symptomene du beskriver kan skyldes mange ting, blant annet Addisons syndrom. Dette er en lidelse der hundens binyrer ikke danner nok kortisol. Jeg ville kontaktet dyrlegen for å finne ut om det kan være Addisons eller noe annet.

Symptom

Foruten de symptomene du beskriver, kan Addisons vise seg på andre måter. Det finnes også en akutt variant, der hunden går i sjokk med lavt blodtrykk og endret hjerterytme. 

Årsak

Ved Addisons produserer binyrene for lite av hormonet kortisol. Det skyldes som regel en feil i immunsystemet som bryter ned binyrebarken og det blir mangel på mineralkortikoider og glukokortikoider som sørger for vann- og saltbalanse og demper betennelsestilstander. 

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis hunden din har de symptomene du beskriver i spørsmålet, bør den undesøkes hos dyrlegen. Det kan som sagt være andre ting enn Addisons. Hvis hunden blir akutt syk, og det er den akutte varianten, kan dette være livstruende. God bedring til hunden din! 

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer