Hund med borrelia

Hunden min har fått en del flått, hvordan kan jeg vite om den eventuelt er smittet med borrelia?

Veterinæren svarer:

Flått må suge blod i minst ett døgn for å kunne smitte hunden. Det tar to til fem måneder før sykdommen bryter ut. De færreste hunder blir syke selv om en flått ahar overført smitte. Det finnes mange ulike midler som beskytter mot flått, og disse fås blant annet på apoteket og reseptbelagt fra veterinær. Kontakt dyrlege om hunden får symptomer på borrelia. 

Symptom

Symptomene er feber, mistet appetitt, sløvhet og tidvis halthet. Huden rundt flåttbittet kan bli rødt, men det forsvinner som regel i løpet av en uke. 

Årsak

Borrelia forårsakes av en bakterie som finnes i flåttens tarmer.

Hva kan jeg gjøre selv?

Den beste måten å unngå borrelia på, er å beskytte hunden mot flått.  Hør med dyrlegen hvilket middel som passer best for din hund. Midler mot flått fås på respet. 

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Kontakt dyrlegen hvis hunden får symptomer som feber, nedsatt appetitt, sløvhet og periodevis halthet. Borrelia er vanskelig å diagnostisere da det er en sjelden sykdom hos hund. Så i første omgang bør man prøve å utelukke andre tenkelige årsaker til disse symptomene før man konkluderer med at det er borrelia. Som regel virker antibiotika mot borrelia, hvis behandlingen settes i gang tidlig i sykdomsforløpet. 

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker?