Uansett om du har kanin, hamster, marsvin, ilder, chinchilla eller andre gnagere, foretrekker dyrene å komme ut i frisk luft og kunne traske fritt i gresset. Hvis du har tilgang til hage eller bakgård, kan du lage en innhegning slik at dyret kan dra på en liten oppdagelsesferd. Pass på at det ikke er mulig å komme seg ut av gjerdet og at ingen fugler, katter eller andre rovdyr kan komme seg inn. Husk å sette ut vann.

Beskytt dyrene for varmen

Uavhengig om dyret eller inne eller ute, er det viktig å skjerme dyret for varmen. Temperaturen i et bur kan bli høy og dyret kan i verste fall få heteslag. Det er derfor viktig og alltid sørge for at dyret har tilgang til svale områder og skygge. Pass på at det ikke er direkte sollys inn i buret, og ikke glem at solen flytter på seg i løpet av dagen. 

Husk at uteområdet må ha skygge. Du kan eksempelvis lage små "telt" eller gapahuker, slik at de kan trekke inn i skyggen når det blir for varmt. 

Heteslag

Heteslag kan ramme de aller fleste dyr. De generelle symptomene er rask og svak pust, utmattelse, dårlig matlyst og nedsatt allmenntilstand. De kan også besvime. Hvis du mistenker at dyret ditt har fått heteslag må du først og fremst frakte det inn på et kjølig område. Det er viktig å få ned kroppstemperaturen og den raskeste måten er å helle kjølig vann over dyret og deretter pakke det inn i et fuktig og kaldt håndkle. Pass på at vannet ikke er iskaldt.  

Ved mistanke om heteslag eller nedsatt allmenntilstand, kontakt alltid veterinæren din. 

Friskt vann

Med høyere temperaturer utendørs drikker kaniner og gnagere mer vann. Det er derfor viktig å passe på at vannet er kaldt og friskt. Sørg også for å skifte ut vannet oftere enn normalt. 

Stuss pelsen

Har du en kanin med mye og tykk pels? Da er det lurt å klippe pelsen slik at det blir mer levbart i sommermånedene for kaninen din.