Den lille sjarmøren har utmerket seg ved å skape magiske øyeblikk på flere eldrehjem og sykehjem i nærområdet og ble i går overrasket av både venner og juryen med sin helt egen overraskelsesfest på Ryggeheimen sykehjem. 

Både juryen, familie, venner, samt beboere og ansatte ved Ryggeheimen sykehjem hadde klart å holde det hele hemmelig. Matmor Mette Lyng fikk seg en skikkelig overraskelse da hun og Liva åpnet døren til sykehjemmet mandag formiddag; istedenfor et vanlig sykehjemsbesøk var det nemlig duket til overraskelsesfest, med ballonger, gaver, kake og champagne. Mette fikk også overrekt en gavesjekk på hele 20.000 kroner øremerket videre arbeid med besøkshesten Liva!

– Wow, tusen hjertelig takk! Det å komme inn her og se alle dere her var en stor, stor glede som jeg ikke hadde forventet! Jeg synes Liva gjør en kjempejobb og nå har vi muligheten til å besøke enda flere sykehjem også utenfor Østfold,sier Mette. 

Besøkshesten Liva har med sine 80 cm over bakken lært å sjarmere både store og små, beboere som ansatte. I tillegg til å være rolig og stabil i møte med nye mennesker, har Liva også lært å gå uten hestesko innendørs og til å manøvrere mellom stoler, bord og senger. Miniatyrhesten kommer tett på menneskene hun besøker, ofte helt til sykesengen. Liva har varmet mange hjerter på og møtet med henne har for mange eldre og syke blitt et spesielt, nesten magisk, øyeblikk.  

– De smilene og den begeistringen som jeg opplever når jeg og Liva kommer på besøk er rett og slett utrolig rørende. Det at hun er så liten og rolig gjør at det er lett for både store og små å lære henne å kjenne. Hun har også en helt egen evne til å vekke minner og følelser hos demente og andre eldre som sliter med hukommelsen. Hun treffer rett og slett en nerve hos dem, vekker en følelse eller et minne om en svunnen tid. Det er disse øyeblikkene jeg lever for, sier Mette.

Juryens begrunnelse

Liva er én av ti delvinnere i årets konkurranse og ble til slutt kåret til årets dyrehelt av juryen i Norges dyrehelter. Juryen har bestått av representanter fra Agria samt dyrevenn og Facebook-konge Jesperpus og matmor Aina Stormo.

– Med Norges dyrehelter skal vi berømme dyrenes innsats i samfunnet. Historien om Liva imponerte oss alle i juryen og hun fikk også massiv støtte i sosiale medier. Hun er et flott eksempel på en dyrehelt som har hatt stor betydning for de menneskene hun har besøkt.

Bak Liva sin suksess som besøkshest finner vi et stort engasjement og mange timer med systematisk trening fra både Liva og matmor Mette. Det er derfor er stor glede å få lov til å hedre Liva som den dyrehelten hun er, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring

Besøkshester som terapi

I følge foreningen Hest og Helse er det hestens naturlige egenskaper som et flokkdyr som følger en trygg og tillitsvekkende leder som gjør at hester er godt egnet til psykoterapi og sosial- og spesialpedagogisk arbeid. Matmor Mette har hele sitt voksne liv vært opptatt av kommunikasjon mellom hest og menneske og tok i 2015 steget med å gjøre alvor utav en idé hun hadde hatt lenge. 

–  Å være sammen med hester har for meg vært en naturlig del av livet som gir meg mye glede. Jeg ønsket å dele denne gleden med flere og startet derfor foreningen Besøkshesten hvor Liva er min mest populære miniatyrhest, forteller Mette.

Kampanjen Norges dyrehelter er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

 

Les mer om kampanjen her

 

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt, hest, smådyr og fugl. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark, Finland og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. 

For mer informasjon:

Jeanette Bretteville, Markeds- og kommunikasjonssjef i Agria Dyreforsikring

Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680