Burpynt finnes i nesten like mange farger og varianter som utstillere. I blant tror man nesten at konkurransen går ut på å ha så fint bur som mulig og noen ganger kan man knapt se katten blant alle paljetter, glitter og pynt. Selv foretrekker jeg noe fint, men enkelt i en farge som matcher katten. En svart katt med oransje øyefarge blir for eksempel flott med en enkel ensfarget burpynt i oransje. Det finnes burpynt å kjøpe, men de fleste har sydd sine egne.

Mer beskyttet

Burpynten skal dekke alle sider, bortsett fra framsiden av buret. Du trenger også et liggeunderlag til burgulvet og en takduk til å legge oppe på buret. Som liggeunderlag kan du for eksempel ta et teppe eller et pledd, som matcher hvis du ikke vil sy et eget liggeunderlag. Takduken er mest til for å dekke burtaket, slik at katten føler seg mer beskyttet i buret.

Et enkeltbur er ca 75 cm bred, 60 cm høy og 60 cm dyp. Liggeunderlag og takduk bør derfor være 75 x 60 cm. Vil du har folder på burpynten din, er passende størrelse for et ferdig burpynt ca 250 x 75 cm med en kanal langs ene langsiden, der du kan tre et elastisk bånd igjennom for å skape rynker.

For å feste burpynten i burtaket finnes flere alternativer. Du kan når du syr, feste 30-40 cm lange dobbelbrettede knytebånd med ca 30 cm mellomrom langs kanalen. Med disse knyter du fast burpynten i burtaket. Et annet enkelt alternativ er å kjøpe små ”gardinklemmer”, som du hekter fast pynten med. Du kan også sy inn en wire som du hekter fast på buret.