Endret atferd overfor andre katter

Jeg har en katt på 10 år som i den siste tiden har endret atferd og blitt litt mer aggressiv overfor de andre kattene i huset. Jeg synes også det kan se ut som han har litt vondt, for eksempel når han skal ut og inn av katteluken. Kan det være en sammenheng mellom disse to tingene?

Veterinæren svarer::

En katt som har vondt, kan helt klart endre atferd overfor andre dyr og mennesker i hjemmet. Det er svært viktig å finne ut av hvorfor katten har vondt, så den kan få behandling. Jeg håper katten får sin normale atferd tilbake!

Årsak

Det kan være mange grunner til at katten har vondt. Du skriver at det virker som om katten plages når den skal ut og inn av katteluken. Det kan for eksempel skyldes gikt, også kalt artrose, som mange katter får når de har kommet litt opp i alderen, eller det kan skyldes smerter i ryggen.

Hva kan jeg gjøre selv?

Utover å få dyrlegen til å undersøke katten, kan du sørge for at den får det litt lettere hjemme. Gjør det enklere for katten å komme seg ut og inn av katteluken, for eksempel ved å bytte til en luke med lavere kant eller sette en rampe foran luken. Sørg også for at katten enkelt kan komme seg til sine foretrukne soveplasser.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Jeg synes du skal bestille time hos dyrlegen for å finne ut hvorfor katten har smerter. Forhåpentligvis vil katten oppføre seg som vanlig mot de andre kattene når årsaken til smerten er behandlet.

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer