Diaré

Katten min har hatt diaré i to dager. Han drikker som han pleier og er frisk og leken. Hva kan jeg gjøre for å stanse diareen? 

Veterinæren svarer:

Det kan være mange grunner til at katten har diaré. Den kan for eksempel ha spist noe den ikke tåler, eller ha fått parasitter eller orm. Du kan begynne med å gi den lettfordøyelig mat for å se om det blir bedre.

Årsak

Den vanligste årsaken til at katter får diaré, er at de har spist noe de ikke tåler. Hvis de blir infisert med parasitter eller orm, kan de som nevnt ovenfor også få diaré. Diaré kan også skyldes at et eller annet har satt seg fast i mage-tarmkanalen, men da vil katten vanligvis også kaste opp.

Hva kan jeg gjøre selv?

Det viktigste ved diaré er å gi katten lettfordøyelig mat bestående av kokt hvit fisk eller kylling blandet med kokt ris eller potet. Det er viktig at du fjerner den vanlige kattematen, og at katten har fri tilgang til vann. Du kan prøve å gi katten produkter fra dyrlegen eller apoteket som beroliger og beskytter tarmsystemet ved diaré. Når katten har vært bra i magen et par dager, kan du gradvis gå over til vanlig kost.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Siden du skriver at katten er frisk og leken, synes jeg du først skal prøve å gi katten lettfordøyelig mat. Hvis diareen fortsetter etter én uke med streng diett, må du få dyrlegen til å se på katten. Blir katten sløv eller begynner å kaste opp, skal du kontakte dyrlegen med en gang.

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker?