Hest som er følsom i munnen

Hesten min er plaget av bittet sitt. Jeg har prøvd mange forskjellige bitt, men han klarer ikke å falle til ro. Han kaster på hodet og er svært følsom overfor tøylene. Hva skal jeg gjøre?

Veterinæren svarer::

Hestens symptomer kan komme av at den har problemer med tennene eller ellers i munnen. Jeg synes du skal få dyrlegen til å undersøke munnen til hesten din for å se om det finnes en bakenforliggende årsak til problemet.

Symptom

En hest som har vondt i munnen eller er svært følsom i munnen, viser det gjerne ved å kaste med hodet, slik du beskriver. Andre symptomer er at hesten går bak hånden, tygger på eller napper i bittet eller senker ryggen.

Årsak

Det kan være mange årsaker til at en hest oppfører seg sånn du beskriver. Det kan for eksempel handle om at utstyret ikke passer eller måten hesten blir ridd eller håndtert på. Hvis det ikke skyldes noen av disse tingene, kan hesten muligens ha en såkalt ulvetann eller andre problemer i munnen som forårsaker denne adferden.

Hva kan jeg gjøre selv?

Siden du allerede har prøvd forskjellige bitt uten at det har løst problemet, bør du få dyrlegen til å undersøke hesten.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Når det problemet du har med hesten fortsetter, på tross av alt du selv har forsøkt, er det best å la dyrlegen undersøke hesten for å utelukke sykdom, smerter eller andre fysiske årsaker.

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer