Polyneuropati

Hesten min har begynt å snuble, og i går falt han mens vi red. Jeg er redd det kan være polyneuropati, men jeg lurer på om det kan være andre årsaker? Hva skal jeg gjøre?

Veterinæren svarer::

Symptomene passer, akkurat som du sier, til nervesykdommen polyneuropati, men kan også komme av andre sykdommer eller skader. Du bör oppsøke dyrlege for å finne ut hva som er galt med hesten din. Dyrlegen kan avgjøre om det er polyneuropati gjennom en nevrologisk undersøkelse og en blodprøve. 

Symptom

Det første symptomet på polyneuropati kan være at hestens bakben gir etter. Hesten snubler og «koder over», altså lander på framsiden av bakbena. I alvorlige tilfeller kan hesten falle og ikke klare å reise seg igjen. Det kommer av at hesten blir svakelig, spesielt i bakbena. Det er viktig å huske at det ikke er tilstrekkelig at en hest snubler og faller for å kunne stille diagnosen polyneuropati.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

En hest med polyneuropati skal undersøkes av dyrlege, for å sikre at diagnosen er riktig. Symptomene kan skyldes flere andre sykdommer og skader, som halthet, leddsmerter, manglende beskjæring av hoven og wobbler-syndrom. Jeg anbefaler at du kontakter dyrlege så fort som mulig for å få en rask avklaring.

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer