Halthet

Hva gjør jeg hvis jeg mistenker at hesten min er halt, men ikke er helt sikker.

Veterinæren svarer::

Halthet kan noen ganger være vanskelig å se. Hvis du er usikker på om hesten er halt eller ikke, er det en god start å longere hesten. Det gjør det enklere å se om den er halt, og også se hvilket ben hesten eventuelt er halt på. Hvis hesten viser seg å være halt, er det viktigste at den får lov til å hvile og at du holder øye med den. Hvis hesten ikke blir bedre i løpet av kort tid, kontakter du dyrlege.

Symptom

Hesten halter på et (eller flere) ben. Noen ganger kan hesten bli springhalt, hvilket vil si at den ikke kan legge vekt på benet. Hevelse, ømhet og varme er også vanlige symptomer på halthet.

Årsak

Halthet kan ha mange forskjellige årsaker, alt fra hovbyll til leddsykdommer.

Hva kan jeg gjøre selv?

La hesten hvile i boksen eller en sykeinnhegning. Hvis hesten beveger seg normalt i skritt, kan du gå med den 20 minutter hver dag. Sørg for å ta hestens temperatur jevnlig, og hold øye med dens allmenntilstand.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis hesten kun er lett halt, og det ikke går over eller blir merkbart bedre i løpet av en ukes tid eller to, bør du kontakte dyrlege. Hvis hesten er merkbart eller alvorlig halt, eller hvis haltheten forverres, eller hvis hesten ikke står på alle fire ben eller den får feber, bør du straks kontakte dyrlege.

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer