Hva er hot spot

Min golden retriever har klødd seg på halsen i noen dager nå, og det har kommet et ganske stort sår der han klør seg. Må jeg ta han med til dyrlegen?

Veterinæren svarer::

Hunden din kan ha fått en såkalt hot pot, som er en form for fukteksem der det dannes betente sår i huden. 

Symptom

Pelsen blir ofte klissete, blodig og fylt med puss og sammenfiltret i området rundt såret. Huden er som regel rød og irritert i et stort område runde selve såret. Hot spot kan spre seg hurtig, så det er viktig å behandle såret og holde et godt øye med det.

Årsak

Bakenforliggende årsaker til hot spot kan være allergi, tett og fuktig pels, samt parasitter som lopper og lus. Noen raser har større risiko for å hot spot, og det er særlig raser som retrievere, newfoundland, schæfer og rottweiler.

Hva kan jeg gjøre selv?

For å forhindre hot spot bør du sørge for å tørke hunden ordentlig når den har badet. Hvis hunden har vært i saltvann er det lurt å skylle ut saltet med lunkent, rent vann. Går gjennom pelsen daglig og fjern eventuelt flått og annet.

Hvis såret er avgrenset og ikke har spredd seg, kan du klippe pelsen rundt såret og rense med klorhexidin flere ganger om dagen så bakteriene blir drept. Hunden må ikke slikke seg eller klø i såret, så den bør ha på seg skjerm til såret er leget. 

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Kontakt dyrlegen hvis hunden har vondt eller hvis infeksjonen sprer seg. Hvis hunden får en tilbakevendende hot spot, kan det skyldes allergi. I så fall bør du få en time hos dyrlege.

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer