Vår nettside bruker cookies

Bitt av annen hund

Hunden min har blitt angrepet og bitt av en annen hund. Jeg ser to små hull i nakken, og har vasket med saltvann og renset såret. Er det likevel nødvendig å oppsøke dyrelege? 

Veterinæren svarer::

Bittsår kan være vanskelige å vurdere ved å bare se på dem. Ofte kan skaden være mer omfattende enn man skulle tro ved første øyekast. Det skyldes at det dannes en sårlomme under hunden der blod og sårvæske samles, og det bør renses og dreneres hos dyrlegen. 

Symptom

Du beskriver ikke andre symptomer enn to hull i huden, men symptomene kan ofte komme senere ved et bitt. Hevelse og smerte dukker ofte opp flere timer senere. Hundens allmenntilstand påvirkes, og et bittsår kan gi både feber, nedsatt appetitt og nedstemthet. Mer alvorlige følgeskader kan være infeksjoner, indre blødninger og andre livstruende tilstander. Hold derfor et øye med hunden for å se om den får flere symptomer. 

Hva kan jeg gjøre selv?

Undersøk hunden grundig. Mindre bittskader leges som regel ved å rense såret med for eksempel en saltvannsløsning. Sørg for å holde såret rent, og klippe eventuelt vekk pels rundt så du lettere kan følge med på det. Det kan være lurt å bruke en skjerm så hunden ikke slikker såret. 

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Når det har blitt sår i huden, eller hvis hundens allmenntilstand påvirkes, bør du få en time hos dyrlegen. Hvor akutt situasjonen er, avhenger av hvor dypt bittsåret er, og hvordan hunden har det. Vær ekstra oppmerksom om hunden har blitt bitt i ansiktet, på bena, i buken, brystkassen eller nærheten av ledd, da dette fort kan bli mer alvorlig. Snakk med dyrlegen som kan hjelpe deg og vurdere om du burde ta en tur. 

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker?

0 stemmer, ikke rangert

0 stemmer, ikke rangert