Hannhund som tisser inne

Jeg har en ukastrert yorkshireterrier på 1 år, som innimellom tisser inne. Vi er ofte ute med han, og han virker frisk og rask ellers. Hvorfor gjør han dette?

Veterinæren svarer::

Unge, ukastrerte hannhunder har dessverre noen ganger en tendens til å tisse innendørs for å markere territoriet sitt. Dette er et vanlig problem, særlig hos de mindre hundrasene. 

Årsak

Fysisk sykdom kan også være årsak til at hunder tisse innendørs. Dette kan skyldes blærekatarr. Årsaken kan også være psykisk, det kan være en protest mot noe. 

Hva kan jeg gjøre selv?

Det viktigste å starte med er å avklare om det er en fysisk sykdom, for eksempelblærekatarr, som er årsaken. Hvis hunden er frisk og rask, er grunnen ofte psykisk. Det er dessverre vanskelig å få hunden til å slutte med å tisse innendørs. Hos unge hannhunder kan problemet slutte med alderen, eller ved kastrering. Man kan også kontakte en hundepsykolog. 

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Hvis hunden har symptomer på for eksempel blærekatarr, kan du forsøke kjemisk kastrasjon. Da setter dyrlegen en chip under hunder, som avgir medisin. Virkningen varer i rundt seks måneder. Full virkning får man først etter 4-5 uker. Behandlingen virker på hannhunder, og all kjønnsdrift forsvinner. 

Finner du ikke det du leter etter?

Er det akutt?

Da anbefaler vi alltid at du kontakter veterinæren direkte.

Dyreguiden

Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer.

Til Dyreguiden

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer