Hva spiser en hamster?

Hamstere er altetende og det er viktig at de får en blandet og variert diett. Ettersom det kan være vanskelig å selv sette sammen alt det en hamster behøver, kan du kjøpe pellets. Det bør ikke være gnagerblanding eller andre blandinger av frø, det bør være "ekte" pellets.

For å variere, kan du legge til grønnsaker og litt frukt. Å la hamsteren smake små mengder pasta, ris, magert kjøtt og annet nyttig fra våre tallerkener er også mulig. Pass bare på at det ikke er for fett, søtt eller salt. Hamstere blir lett tykke så man må passe på at man ikke gir for mye eller fet mat.

Hva trenger hamstere i buret sitt for å føle seg bra?

Det er viktig at hamsteren har et stort bur ettersom hamstere liker å bevege seg. For at hamsteren skal få rikelig med mosjon, kan man innrede buret med hyller, stiger samt hjul og rør til å løpe i. Innredningen må være "hamstersikker" slik at hamsteren ikke setter seg fast og skader seg. Hamsteren trenger også et bo å sove i og en dokasse for å urinere og gjøre sitt fornødne i. Bakken kan ha et mykt og luftig materiale som hamsteren kan grave i. Ikke legg inn såkalt «hamstervatt» i buret da dette kan være direkte skadelig for hamsteren. Det er ikke sjeldent at små hamstertær har blir skadet og i verste fall revet av eller mistet blodtilførselen etter å ha blitt viklet inn i denne vatten.

Burde man ha et mosjonshjul for hamsteren sin?

De fleste hamstere synes det er gøy å løpe i hjulet og det er bra for hamsteren med mosjon. Dersom du skal ha et hjul må du passe på at det er et hjul som hamsteren ikke kan sette seg fast i.

Finnes det forskjellige raser av hamstere?

Ja, det er flere forskjellige raser, for eksempel gullhamster, kinesisk dverghamster og vinterhvit russisk dverghamster.

Hvor gammel blir en hamster?

En hamster lever i omtrent to til tre år.

Hvordan kan man se at hamsteren er syk?

Hamstere er små dyr som har mange fiender i naturen. De vil derfor ikke vise seg svake og gjør alt de kan for å skjule at de er syke. Tegn å være oppmerksom på er f.eks. om de spiser mindre, går ned i vekt, sover mer, lukter ille, får dårlig pels eller klebrige/klissete øyne.

Hvilke sykdommer er vanlig at en hamster får?

Hamstere kan få forkjølelse og lungebetennelse, diaré, hudparasitter og flere forskjellige hormonsykdommer. Det er også ganske vanlig at de skader kinnposene, tennene eller bena.

Hvorfor fyller hamsteren kinnene med mat?

Hamsteren fyller kinnposene for å kunne ta med mat til boet eller andre steder hvor maten kan gjemmes og spises senere. Det er rett og slett hamsterens "spiskammer".