Alle rom som ilderen skal være i må kontrolleres og sikres. Hull og åpninger som er større enn 2,5 cm i diameter må forsegles. Pass ekstra godt på å sikre åpne vinduer og åpninger rundt f.eks rør.

Ildere er små og lager lite lyd slik at du ikke alltid kan høre at de nærmer seg. Deres nysgjerrige personlighet kan lett sette dem selv i farlige situasjoner. De kan for eksempel krype inn i kjøleskapet, stekeovnen, vaskemaskinen eller ut gjennom ytterdøren ubemerket. Pass godt på at det ikke sover en ilder i skittentøyet før du putter det inn i vaskemaskinen.

Det er lurt å ha et stort bur som ilderen kan tilbringe tiden i når du ikke er hjemme. Det må være god plass i buret til å røre på seg. Den trenger et hjørne å sove i og leker slik at den har noe å holde på med.

Toalett

Ildere kan trenes opp til å bli renslige. Du kan plassere en kattekasse der ilderen har for vane å gjøre fra seg. Du kan bruke vanlig kattesand (unngå parfymerte typer) eller pelletsstrø. Ildere dekker ikke over urin og avføring slik katter gjør. Det er derfor nødvendig å rengjøre kassen ofte for å unngå lukt. Når ilderen er løs i hjemmet kan det være nødvendig å legge aviser eller kasser i ulike hjørner da de ikke er flinke til å gå tilbake til buret for å gå på toalettet.

Leker

Du må aldri gi ilderen din gummileketøy. De elsker å tygge og svelge gummi og det kan føre til forstoppelse i tarmen og i verste fall død. Sikre leketøy kan være golfballer, papirposer og harde plastleketøy. Et tips er at leketøyet skal være like solid som om det skulle vært til en hund.

Vaksinasjon

Ildere skal vaksineres årlig mot valpesyke. Valpesyke er en sykdom som gir nesten 100% dødelighet hos ildere. Selv om ilderen din bor innendørs så kan du føre med deg smitte hjem via sko eller klær.

Lukt

Ilderen produserer et oljeaktig sekret på huden. Hos ukastrerte vokse dyr har dette sekretet en sterk lukt. Lukten har sammenheng med kjønnshormoner hvorpå denne blir mildere dersom dyret kastreres.

Bad

Ildere skal ikke bades for ofte, maks en gang i måneden. Bading for ofte fører til at viktig fett i huden forsvinner og gir tørr, kløende hud. Når de bades må du bruke en skånsom sjampo ment for dyr.