For andre året på rad ble Agrias Hundepromenade arrangert i Norge. Konseptet er at hunder skal gå for andre hunder – og Hundepromenaden ble arrangert samtidig i Paris, Edinburgh, Helsingfors, København og 12 ulike byer i Sverige, til ulike veldedige formål for hunder.

17 700 kroner i donasjon

For hver deltaker som gikk rundt Sognsvann donerer Agria Dyreforsikring 50 kroner til Solplassen omplassering- og hvilehjem for eierløse hunder og Norske Servicehunder. Totalt var det 354 turgåere og vi donerer derfor 17 700 kroner.

– Jeg er stolt og glad for at så mange møtte opp for en god sak. Til sammen samlet Agria Dyreforsikring inn 17 700 kroner fordelt på Solplassen og Norske Servicehunder. Stor takk til alle som gjorde dette mulig, sier administrerende direktør Christian Geelmuyden i Agria Dyreforsikring.

Innholdsrik dag

Etter gåturen var det duket for underholdning fra scenen ledet av den kjente radioprofilen og finalist i årets 71 grader nord kjendis, Niklas Baarli. Det ble en fullspekket dag med mye spennende på programmet. Vår blogger Jeanette Sandbæk Håland hadde blant annet et fartsfylt show hvor hun viste frem agilityøvelser. Agilitybanen var åpen etter showet og flere hunder kunne bryne seg på tunell og hindre.

Norske Servicehunder hadde også en fremvisning hvor de viste hvordan servicehundene jobber for å lette hverdagen deres. De flinke medhjelperne plukket opp alt fra en termos til en vannkanne, åpnet dører og tok av sengetøy. Solplassen var også på plass, og hadde med seg "familien", det vil si flere av deres hundekosere. De fortalte blant annet om hvordan de jobber frivillig for å gi eldre hunder som ikke kan omplasseres et godt liv de siste leveårene.

Veterinær Elisabeth Blom og FirstVets veterinær Espen Fjeldbu sto på stand og utførte gratis kloklipp og enklere undersøkelser. Hundens Dag i regi av Norsk Kennel Klub ble arrangert samtidig som Hundepromenaden, og i den forbindelse var Stovner Hundeklubb og Norsk Schnauzer Bouvier Klubb til stede med stand og aktiviteter.

Vi takker alle fremmøtte for at dere tok turen, dette hadde ikke vært mulig uten dere!