Katten Bandidos fra Fredrikstad er Norges dyrehelt

Den 14 år gamle katten Bandidos er en av Norges dyrehelter i kåringen til Agria Dyreforsikring. Bandidos er til tross for sitt tøffe navn en av landets aller mest omsorgsfulle katter. Sammen med matmor Aina-Charlotte har han i løpet av fem år tatt vare på hele 50 fosterkatter gjennom Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad.

Det tøffe navnet fikk Bandidos fordi mønsteret i pelsen danner en maske i ansiktet hans, men matmor kan fortelle at han alltid har vært snill og god. Helt fra tre årsalderen da han tok vare på kattunger som oppholdt seg rundt gården de bodde på var det tydelig at han har et stort hjerterom. Det kom derfor ikke som noen stor overraskelse at hankatten virkelig tok på seg «morsrollen» da de begynte å ta inn fosterkatter.

- Han tok virkelig på seg morsrollen med det samme. Har er veldig tålmodig og kjærlig, og får selv de mest utrygge fosterkattene til å føle seg hjemme. Når jeg kommer hjem med nye fosterkatter sitter Bandidos klar foran døren for å ønske dem velkommen. Han steller dem, lar dem slippe fram først når maten blir servert og serverer selv mus til dem. Kattene vi får inn fra Dyrebeskyttelsen har vært igjennom en tøff periode, og Bandidos sørger for at de føler seg trygge. Han hjelper også meg med å komme nærmere dem slik at de blir vant til menneskelig kontakt igjen. Jeg hadde aldri klart å ta inn så mange fosterkatter som jeg har gjort uten han, sier Aina-Charlotte.

Historien om Bandidos varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

Bakgrunnen for Norges dyrehelter var et ønske om å sette fokus på dyrenes innsats i samfunnet. Gjennom tre år har vi funnet mange flotte eksempler på at våre dyrevenner er utrolig viktige for oss, og Bandidos sin tålmodighet og omsorg for andre dyr er et av disse, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Donerer pengepremie til veldedighet

I tillegg til å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Aina-Charlotte og Bandidos 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad.  

- Vi i Agria ønsker å bidra til at dyr får omsorg og et godt liv. Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad gjør en uvurderlig jobb for katter i nærområdet og sørger for at de har en trygg framtid gjennom fosterhjem, adopsjon og ved å bidra til å etterlyse og finne savnede katter, sier Geelmuyden.

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

Les mer om kampanjen her: http://bit.ly/NorgesDyrehelter

For mer informasjon:

Jeanette Bretteville, Markeds- og kommunikasjonssjef Agria Dyreforsikring

Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680