For to år siden oppdaget Stein Karstensen at den fire år gamle briarden Aramis hadde et stort talent for å gå spor. Siden den gang har duoen rykket ut flere ganger i måneden for å hjelpe fortvilte hundeeiere fra hele landet til å finne igjen savnede kjæledyr.

- Aramis er helt uvurderlig i arbeidet med å søke etter hunder som har forsvunnet. Etter få dager på rømmen slår instiktene ofte inn og hundene blir veldig sky. Aramis søker etter spor samtidig som han gir hundene trygghet slik at de ikke stikker av igjen, sier matfar og hundefører Stein Karstensen.

Historien om Aramis sin innsats for hunder på rømmen varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Aramis er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Frivillig sporhund på fulltid

Matfar Stein jobber opprinnelig som snekker, men de siste årene har etterspørselen etter helteduoen blitt så stor at de nå jobber nærmest fulltid med å lete etter savnede hunder.

- I begynnelsen drev vi med søk kun på fritiden, men nå er vi ute nesten daglig å søker etter bortkomne hunder. Til tross  for at arbeidet kan være både fysisk og psykisk utmattende, blir alt verdt det når vi får være med på å gjenforene dyrene med eierne sine. Jeg og Aramis har opplevd mye sammen, noe som bare har gjort båndet oss i mellom sterkere sier Karstensen

Donerer pengepremie til letegruppe

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Aramis og Stein 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål til glede for dyr og dyrevenner. Premiesummen sier Stein skal gå til letegruppen ”Med hjerte for hunder på rømmen”.

-  Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss at Aramis og Stein vil støtte gruppen i arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter