De siste to årene har hundefører Jørgen Rørvik og Alma trent opptil flere ganger i uken for å bli en ressurs for den norske redningstjenesten. Sammen med 360 andre frivillige ekvipasjer over hele landet er de nå klare til å legge ned et betydelig antall timer med frivillig arbeid for å søke etter savnede personer.

- Almas fantastiske luktesans gjør at hun kan finne mennesker som er begravd flere meter under snøen. I tillegg til lavinesøking som handler primært om å finne mennesker som er tatt av skred, bidrar redningshunder som Alma over hele landet med å lete etter savnede turgåere, barn og demente som har gått seg bort, sier matfar og hundefører Jørgen Rørvik.

Historien om Almas og resten av Norske Redningshunders innsats for å søke etter savnede personer varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Alma og Norske Redningshunder er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Raskere enn tjue mann

I tillegg til Alma kan alle hundene i organisasjonen smykke seg med tittelen Norges dyrehelt. I fjor deltok Norske Redningshunder på totalt 462 leteaksjoner over hele landet noe som tilsvarer åtte aksjoner i uken.

- Særlig ved snøskred er tidsaspektet svært avgjørende. Hvis man sier at tjue mann bruker tjue timer på å gjennomsøke et område på hundre kvadratmeter, mens en godt trent hund bruker tjue minutter, så er det lett å skjønne hvor betydningsfulle hundene er i redningstjenesten sier Rørvik.  

Donerer pengepremie til Norske Redningshunder

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Alma og Norske Redningshunder 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring. De har også muligheten til å vinne hovedpremien i kåringen, noe som avsløres 7.april.

- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte Norske Redningshunder med det viktige arbeidet de gjør for den norske redningstjenesten, sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter

For mer informasjon:
Jeanette Bretteville, markedssjef Agria Dyreforsikring
Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680