Rytterkorpset har mange varierte oppgaver. Synlig tilstedeværelse på gateplan til besøk i stallen fra barnehager. En viktig del av politihestenes hverdag er de myke møtene mellom hest og mennesker i gatene.

- Hestene bidrar til å skape trygghet og glede. Fra den lille barnehånda som vil klappe, og samfunnets vanskeligstilte som får lene hodet sitt til en varm hestekropp. De fleste har respekt for de flotte dyrene, sier ryttersjef Drude Fogh.  

Politihestene og deres samfunnsinnsats varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Politihestene er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell i samfunnet og for mennesker, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Flere timer trening om dagen

Alle hestene er i dag «ansatt» hos Rytterkorpset som er det ridende politi ved Spesialseksjonen i Oslo Politidistrikt. Det tar tid å bli en god politihest og mye krevende arbeid ligger bak disiplinen i gatebildet.

- Fra naturens side er det helt unaturlig for en hest å ferdes i en by med mange syns- og sanseinntrykk. Det krever mange timer miljøtrening og øvelser. Hestene skal mestre alt fra sprang, dressur, quadrille (formasjoner), røyk, flammer, være lydige og trygge i møte med befolkningen, sier Fogh.  

Donerer pengepremien til barnekreftavdelingen på Rikshospitalet

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Mode og Politihestenes venner 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål. PHV er en interesseorganisasjon som er etablert for å støtte opp om politiets rytteravdeling. Premiesummen sier Clausen skal gå til kreftavdelingen for barn på Rikshospitalet.

- Flere av våre arrangement er rettet mot barn. Derfor synes vi det er utrolig fint at vi kan støtte Rikshospitalet og barnekreftavdelingen med sårt trengte midler, sier Clausen.

Om Rytterkorpset

Rytterkorpset er det ridende politi ved spesialseksjonen i Oslo politidistrikt. Rytterkorpsets arbeidsoppgaver omfatter blant annet patruljering, tjeneste ved uroligheter og opptøyer og ledsagelse i parader og opptog. De har det daglige ansvaret for de 15 politihestene: Gimle, Snorre, Gorm, Rakne, Vilje, Munin, Ymer, Tyr, Ravn, Jotun, Mode, Balder, Grane og Magne.

Om Politihestenes venner (PHV)

PHV er en interesseorganisasjon som er etablert for å støtte opp om politiets rytteravdeling, og for å gi politihestene en god tilværelse også etter at de er ferdig i aktiv tjeneste.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter