- Da jeg var seksten så jeg et bilde av en amerikansk miniatyrhest som reiste rundt på eldresentere. Drømmen om å gjøre det samme ble endelig realisert i fjor. Jeg blir helt varm i hjertet når jeg ser all gleden Speedy og Junior gir de eldre når vi reiser på besøk sier Yvonne Wollertsen fra Loddefjord.

Historien om terapihestenes innsats for de eldre i Bergen varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Speedy og Junior er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Liten størrelse, stor glede

Med sine knappe 70 centimer på strømpelesten er Speedy og Junior blitt en ettertraktet duo hos flere sykehjem  i Bergen og Hordaland.

- Jeg kommer aldri til å glemme det første besøket på Søreide sykehjem. En av de eldre damene på senteret hadde sluttet å snakke til pleierne, men da hun så Speedy og Junior reiste hun seg fra stolen, gikk bort til hestene og begynte å snakke med dem. Da var det lett å se hvor mye  glede det kan være i to små firebeinte helter sier Yvonne.

Donerer pengepremien til Dyrenes hus

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Speedy og Junior 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål til glede for dyr og dyrevenner. Premiesummen sier Yvonne skal gå til Dyrebeskyttelsen Bergen og Hordaland.

-  Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss at Yvonne og miniatyrhestene vil støtte Dyrenes hus i arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter

For mer informasjon:
Jeanette Bretteville, markedssjef Agria Dyreforsikring
Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680