Hunden Melvin fra Kristiansand er Norges dyrehelt

Den lille blandingshunden Melvin er en av Norges dyrehelter i den nye kåringen til Agria Dyreforsikring. Melvin sanser når matmor har akutt behov for medisiner. Flere ganger har han reddet eierens liv.

Karla Tvedt har diabetes. For to år siden oppdaget hun Melvins unike talent til å sanse når hun får føling og akutt behov for å regulere blodsukkeret. Flere ganger har han reddet livet til Karla ved å vekke henne om natten for å varsle om følingen.

- Uten hjelp fra Melvin er det ikke sikkert jeg ville vært i livet. Han har flere ganger hoppet opp i sengen og skrapet meg forsiktig på brystet for å få meg til å oppdage følingen. Hver gang jeg får akutt behov for å regulere blodsukkeret blir han rastløs og jeg har lært meg å lytte til Melvins måte å varsle på, sier matmor Karla.

Historien om Melvins unike oppførsel varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Melvin er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Sterkt bånd

Melvin er en krysning mellom Shih Tzu og Bichon Frise og flyttet inn til Karla for fem år siden.  Hun bodde da alene og hunden Melvin har blitt en viktig del av livet hennes.

- Han betyr alt for meg og er noe av det kjæreste jeg har. Han er god venn som gir meg omsorg og trygghet i hverdagen. Melvin varslet meg når ingen andre var i nærheten og kunne hjelpe. Omsorgen han viser for meg har gjort båndet oss i mellom enda sterkere, sier Karla.

Donerer pengepremie til Dyrenes Beskytter Aust-Agder

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Melvin og Karla 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål til glede for dyr og dyrevenner. Premiesummen sier Karla skal gå til den frivillige organisasjonen Dyrenes Beskytter Aust-Agder.

- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss at Melvin og Karla vil støtte det viktige arbeidet dyrebeskyttelsen gjør, sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter

For mer informasjon:
Jeanette Bretteville, markedssjef Agria Dyreforsikring
Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680