Historien om Mikkels tøffe start på livet og hvordan han har trosset handikapet for å spre varme og omsorg på eldresenteret varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

- Mikkel er en liten kar som fester seg i hjertene til de han møter. Med sitt ufattelige blide vesen, til tross for en vanskelig start her i livet, inspirerer han mange som møter han. Mikkel er uten tvil er stor hverdagshelt i en veldig liten hundekropp sier Maud Gratruud, matmor til Mikkel.

- Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Mikkel er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Fant lykken på Kapp

Etter ulykken var det vanskelig for Mikkel å navigere seg rundt, og den lille pomeranien ble tilbakeholdende og usikker. Det var først da Maud tok med seg Mikkel på eldresenteret hvor hun jobber at Mikkel fant seg til rette.

- På senteret relaterer de eldre seg til handikapet hans og hjelper han opp for å kose med han. De eldre blir også blidere og mer avslappet når Mikkel kommer på besøk og elsker å høre historien om hvordan han har tilpasset seg til tross for sitt handikap forteller Maud.

Donerer pengepremien til Norsk blindeforbund

Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Mikkel og Maud 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål til glede for dyr og dyrevenner i Mikkels navn. Premiesummen sier Maud skal gå til førerhundene i Norsk blindeforbund.

- Nærkontakt med dyr kan ha en positiv innvirkning i hverdagen til mennesker som trenger det. Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss at Maud og Mikkel vil støtte Norsk blindeforbund i arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner sier Geelmuyden.


Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikringer et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.
www.agria.no og /facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Les mer om kampanjen her: Norges Dyrehelter