En hund kan sluke en juleskinke eller safranbolle uten problem, og dette kan føre til stort ubehag for hunden. Særlig ille er mørk sjokolade som i verste fall kan føre til fare for hundens liv.

− Ikke la julematen stå fremme uten tilsyn, og se til at hunden ikke kommer til godsaker som mørk sjokolade som er veldig giftig for hunden, sier Lena Bjurström, veterinær i Agria Dyreforsikring.

Når du besøker slekt og venner er det viktig å huske at de kanskje ikke er vant til å sette bort mat og annet som kan friste hunden.

− Det er ikke bare mat som lokker, forteller Lena. Man slutter aldri å bli overrasket over alle ting som har blitt plukket ut av hundemager; strømper, undertøy, LEGO og andre små leker.

 

Topplisten
1. Mørk sjokolade Sjokolade inneholder stoffet teobromin, et stoff som er veldig giftig for hunden. Mørk sjokolade har høyt innhold av teobromin, og selv små mengder kan være livstruende.
2. Juleskinke Hunden har ikke godt av fet og salt mat. Den kan i verste fall bli saltforgiftet eller få betennelse i bukspyttkjertelen.
3. Esende deig Gjærdeiger som spises kan forårsake alkoholforgiftning.
4. Rosin og nøtter Kan være giftig for noen hunder, og store nøtter med skall kan settes fast i tarmen og forårsake blokkering.
5. Levende lys En viftende hale og et veltende lys kan ende i katastrofe.
6. Frostvæske Er søtt og hunden slikker gjerne i seg væsken. Kun små mengder er livsfarlige, og mistenker du at hunden har fått i seg dette, skal du ta deg til veterinær øyeblikkelig.
7. Pakkebånd Om hunden spiser dette, som ikke er utenkelig for en leken hund, kan det forårsake alvorlige og til og med livsfarlige skader i tarmen.
8. Juletrepynt Pynt gjerne treet dyrevennlig, knuste glasskuler kan gi stygge potekutt.

 


Agria Dyreforsikring er en filial av Agria International som er et datterselskap av Agria Djurförsäkring. Vi er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.