Agria inngår banebrytende avtale med VetScan

Agria Dyreforsikring har inngått en avtale med VetScan AS som gir dyr tilgang til avansert CT & MRI- diagnostikk for sine forsikringskunder. - Det er ikke hver dag man informere om at noe blir både bedre og billigere på samme tid, sier Christian Geelmuyden i Agria Dyreforsikring.

− Innen humanmedisin har vi lenge hatt nytte av CT, MRI og humandiagnostikk. Denne teknologien blir nå stadig vanligere innen veterinærmedisinen, sier veterinær Jo Oeding Amundstad i VetScan AS.

VetScan AS satser stort innen diagnostikk i hele Norge og har fått tilgang til diagnosesentere som ellers benyttes til mennesker. På humansiden finnes det allerede et samarbeid mellom forsikringsbransjen og helsetjenesten om kvalitet og pris på tjenester. I veterinærbransjen har tilbudet vært spredt på et fåtall dyreklinikker. Små volumer og høye investeringskostnader har gjort CT og MRI-undersøkelser meget kostbart for dyreeiere og forsikringsbransjen.

− Dyrehelsetjenester finansieres av dyreeierne selv, og kostnadene for avansert veterinærmedisinsk diagnostikk og behandling stiger dramatisk, sier Christian Geelmuyden i Agria Dyreforsikring.

Takket være sin størrelse på det norske markedet, har Agria kunnet fremforhandle en avtale med Vetscan AS om både lavere pris og høy kvalitet på vegne av sine forsikringstakere.

− Målet vårt har vært å kunne tilby undersøkelser med det beste utstyret på markedet. Vi har knyttet til oss den fremste kompetanse i Norden på avlesing av bildene, sier veterinær Jo Oeding Amundstad i VetScan AS. Vi vil med dette tilbudet bringe veterinærmedisinen et stort steg fremover ved å kunne stille mange diagnoser som før ikke var mulig, for eksempel medfødte hode- og nakkelidelser og levershunt.

Agria Dyreforsikring er Nordens eneste spesialiserte forsikringsselskap for kjæle- og hobbydyr. Selskapet leder an i utviklingen av forsikringsfinansierte dyrehelsetjenester og var for eksempel først ute med direkte skadeoppgjør mellom veterinæren og forsikringsselskapet.

− Vi i Agria Dyreforsikring er glade for å sikre våre kunder det beste innen diagnose for å fremme dyrevelferd og gi riktig behandling til hvert enkelt dyr, avslutter Geelmuyden.

 

Fakta

MRI – Magnetic resonance imaging

MRI regnes som «Golden standard» for å undersøke områder som hjerne, nakke/rygg, og bevegelsesapparatet.

CT – Computertomografi
CT brukes for å undersøke områder som bihuler, bryst- og bukhule, ledd, bekken og korsrygg.

 

 

Kontakt:
Christian Geelmuyden, Country Manager Agria Dyreforsikring, 909 87 574            Jo Oeding Amundstad, VetScan, 98838800


Agria Dyreforsikring er en filial av Agria International som er et datterselskap av Agria Djurförsäkring. Vi er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England.