Det var en glad trio nordiske arrangører som sammen med Agria Internationals nye administrerende direktør, Øystein Berg, tok en tur med SkyView ved Ericsson Globe for å feire det nye samarbeidet. Med Agria Nordic Tour får de nordiske arrangørene i stand et samarbeid de lenge har ønsket seg.

– I ti år har vi snakket om å gjøre noe sammen, og nå har vi fått det til, sier Ulf Rosengren, leder for Stockholm International Horse Show.

Agria Nordic Tour er en internasjonal stevneserie som arrangeres i samarbeid mellom Stockholm International Horse Show, Oslo Horse Show og Helsinki Horse Show med Agria som sponsor.

– Dette har jo lenge vært en "drøm" for oss, og nå har den gått i oppfyllelse. Dette samarbeidet vil komme både ryttere og publikum til gode, sier Tom Gordin, Helsinki Horse Show.

– Det er utrolig morsomt å kunne gjøre noe sammen, vi tre nordiske arrangører. Og det er viktig for oss å kunne vise nytten av et nordisk samarbeid, sier Morten Aasen fra Oslo Horse Show.

De tror begge på et utvidet samarbeid, og ser muligheter for både arrangører og tiltenkte sponsorer i framtiden.

– Dette er startskuddet og bare begynnelsen på et større samarbeid, sier Tom Gordin og får medhold av Morten Aasen og Ulf Rosengren.

– Dette er et løft for ridesporten i hele Nord-Europa, sier Ulf Rosengren. Og det gir topprytterne enda en anledning til å komme til oss og konkurrere.

Sprangrytteren Helena Persson fra Stockholm har konkurrert hos alle de tre nordiske arrangørene opp gjennom årene.

– Det er alle arrangementer i toppklassen, og for oss ryttere her i Norden er det en fordel å ha slike gode stevner så nært innpå og slippe reisene ned til kontinentet. Agria Nordic Tour blir enda en gulrot for å ville ri her hjemme, sier hun.

Agria har gjennom flere år hatt et langt samarbeid både med ridesporten og med Stockholm International Horse Show. Nå utvides samarbeidet med Agria Nordic Tour. 

– Det er viktig og morsomt å kunne støtte et nordisk samarbeid som Agria Nordic Tour, med tre stevnearrangører på absolutt toppnivå og med de aller beste rytterne i verden, sier Øystein Berg i Agria International.

– Agria har i noen år hatt virksomhet både i Norge og Finland. Vi fortsetter å vokse og kommer til å etablere vårt Agria-konsept i nye markeder i framtiden for å tilby trygge forsikringsløsninger for dyreeiere også i andre land.

Agria Nordic Tour avsluttes med en finaleklasse for de aller beste, dvs. et startfelt med bare fem ryttere der "the winner takes it all". Dette blir et garantert høydepunkt under søndagskveldens forestilling i Ericsson Globe. Vinneren får en bil verdt minst 200 000 i premie!

Til Stockholm International Horse Show kommer den beste rytteren fra Oslo Horse Show og Helsinki Horse Show sammen med den beste nordiske rytteren på disse showene. I Stockholm tilkommer også stevnets beste rytter, og dermed får Agria Nordic Tour Final et startfelt med fem ryttere.

Reglene for Agria Nordic Tour er utarbeidet ved hjelp av en av sprangridningens aller beste, Rolf-Göran Bengtsson, rangert som nummer seks i verden, Grand Prix-vinner og stevnets beste i Stockholm i november i fjor. Det er Rolf-Göran Bengtsson som har tenkt ut finalekonseptet.

Agria Dyreforsikring er Länsforsikringers spesialistselskap for forsikring av dyr og avlinger. Vi tilbyr forsikringer for hester, hunder, katter, andre smådyr, landbruksdyr og avlinger. Vår forretningsidé er å skape trygghet for dyr og mennesker. I tillegg til å tilby fleksible forsikringer samarbeider vi med flere dyreeierorganisasjoner og bidrar til veterinærmedisinsk forskning.