Med et raskt blikk på listen er det lett å se at underholdningsindustrien har inspirert mange norske hundeeiere i deres navnevalg. Vi ser også at gamle norske navnetradisjoner holdes i hevd.

Fra musikkjendisenes verden finner vi navn som Dina, Shakira, Bono og Ozzy. De litt tøffere hundene heter Rambo, Rocky og Zorro. Tidligere fikk hunder ofte navn fra Disneys univers. I dag har også nyere tegneserier sneket seg inn på listen. Sammen med Doffen og Lady, finner vi nå for eksempel hunder som lyder navnet Nemi.

Andre navn som går igjen er de gamle norrøne hundenavnene slik som Balder, Ask, Embla, Odin og Frøya. Gamle jakthundnavn som Hera, Hero, Laika og Bamse står også sterkt i norsk navnetradisjon.

– Det er litt hyggelig at Bamse fortsatt finnes blant de tretti vanligste navnene. Elghunden Bamse pryder Norsk Kennel Klubs logo og er selve symbolet på Norges nasjonalhund, sier Christian Geelmuyden, sjef i Agria Dyreforsikring.

De tjue vanligste hundenavnene

1. Mira

2. Ronja

3. Kira

4. Tinka

5. Balder

6. Bella

7. Leo

8. Pia

9. Dina

10. Dennis

11. Odin

12. Doffen

13. Charlie

14. Luna

15. Emma

16. Tara

17. Max

18. Mia

19. Casper

20. Lady

Opplysningene kommer fra Agria Dyreforsikrings database som inneholder tusenvis av norske hundenavn. For å se hele listen, gå inn på www.agria.no. For mer informasjon, ta kontakt med Agrias sjef Christian Geelmuyden på telefon 909 87 574.

I Agria Dyreforsikring, Norges eneste spesialselskap for dyreforsikringer, er alle medarbeiderne dyreeiere. Sammen med dyreeierorganisasjoner og veterinærer er Agria med på å utvikle dyreholdet, dyresporten og dyrehelsa. Selskapet ble grunnlagt i Sverige i 1890 og finnes i dag representert med sine forsikringer i fire nordiske land.