Hunder og katter med hvit pels blir lettere solbrent enn dyr med mørkere pels. Dette skyldes at huden har mindre pigment og dermed er mer følsom.

Sviende rødhet

Sterk UV-stråling øker risikoen for at en hund eller katt skal rammes av hudskader og hudkreft. I områder der pelsen er tynn, slik som ører, nese, mage og pung er risikoen for at dyret brenner seg størst.

Solbrenthet på dyr viser seg på nøyaktig samme ubehagelig måte på oss - det vil si at huden blir rød og vond. Mange dyr forsøker å lindre smerten ved å slikke seg selv som kan føre til inflammasjoner som et kjipt resultat.

- Hvis det virker som hunden eller katten har store smerter, eller om problemene forverres bør man selvsagt søke hjelp fra sin veterinær, sier Lotta Möller, veterinær hos Agria.

Lindre og forebygge

Som lindring mot solbrenthet, kan du legge på  et avkjølende omslag.

- For å forhindre at hunden eller katten skal brenne seg i solen, kan du bruke solkrem på spesielt sårbare områder og da helst en parfymefri variant, sier Lotta Möller.

Dessverre slipper ikke svarte og tjukkpelsede dyr unna solrelaterte problemer. Deres bør er i stedet  at fargen deres genererer varme i større grad og selvfølgelig at en tykk pels varmen mer enn tynn.

- Å sørge for at alle dyr får litt skygge og avkjøling, uavhengig av farge og pelstype, er selvfølgelig det beste, konkluderer derfor Lotta Möller.