I 2010 var den foreldreløse katten Pinkie en av fire kattunger som ble tatt inn i varmen i fosterhjemmet til familien Sandaker. Det gikk ikke lang tid før matmor Ann-Katrin innså at det måtte være skjebnebestemt at akkurat denne katten skulle komme til akkurat deres familie. Fra første stund utviklet Pinkie et helt spesielt forhold til hennes sønn, Alexander. I seks år har katten hjulpet Alexander med å takle en utfordrende hverdag.  

– Som fosterhjem for katter må man slå seg til ro med tanken om at kattene skal gis videre til andre. Pinkie derimot, var det ikke mulig å gi slipp på. Fra første stund var hun og sønnen min helt uatskillelige. Det var nesten som om de begge forstod at de var ment for hverandre, sier Ann-Katrin.

Daglig pelsterapi

Å leve med asperger syndrom gjør at Alexander ofte kan bli anspent og stresset, spesielt i sosialt samvær med andre mennesker. Da er en pelskledd bestevenn som Pinkie ekstra god å ha, og pelsterapi har vist seg å virke.  

– Pinkie er verdens mest perfekte venn, spesielt for en som Alexander som har store utfordringer i livet. Hun godkjenner han for akkurat den han er, og er både en nysgjerrig lekekamerat, men også en forståelsesfull og tålmodig følgesvenn. Hun skvetter ikke. Hun viker ikke. Hun er bare full av kjærlighet for mennesket sitt, og dette både beroliger og beriker livet hans. De tilhører hverandre, de to, forteller Ann-Kristin.  

Historien om Pinkie og Alexander varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

 – Med Norges dyrehelter ønsker vi å sette fokus på dyrenes innsats i samfunnet. Vi har fått inn mange flotte nominasjoner fra hele landet som viser hvor viktige våre dyrevenner er for oss mennesker. Pinkie er et flott eksempel på en slik dyrehelt som gir sin eier både trygghet og glede i hverdagen, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring

Donerer pengepremie til veldedighet

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Pinkie, Alexander og matmor Ann-Kristin også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til et valgfritt veldedig formål til glede og trivsel for dyr og dyrevenner. Valget falt på Kattens SOS, en frivillig forening fra Helgeland som jobber spesielt for katters velferd.

– Vi i Agria ønsker å bidra til at katter skal få en høyere status i samfunnet. Kattens SOS gjør viktig innsats på dette området og vi ønsker til å bidra til at de fortsetter sitt gode arbeid, avslutter Geelmuyden.

Kattens SOS holder til i Sandnessjøen og i Leirfjord, og var den organisasjonen som en gang i tiden ga Pinkie til familien Sandaker. Nå er ringen sluttet.

 

Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. Les mer om kampanjen her  

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt, hest, smådyr og fugl. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark, Finland og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.