Besøkshesten Liva har med sine 80 cm over bakken lært å sjarmere både store og små, beboere som ansatte. I tillegg til å være rolig og stabil i møte med nye mennesker, har Liva også lært å gå uten hestesko innendørs og til å manøvrere mellom stoler, bord og senger. Miniatyrhesten kommer tett på menneskene hun besøker, ofte helt til sykesengen. Liva har varmet mange hjerter på og møtet med henne har for mange eldre og syke blitt et spesielt, nesten magisk, øyeblikk.

– De smilene og den begeistringen som jeg opplever når jeg og Liva kommer på besøk er rett og slett utrolig rørende. Det at hun er så liten og rolig gjør at det er lett for både store og små å lære henne å kjenne. Hun har også en helt egen evne til å vekke minner og følelser hos demente og andre eldre som sliter med hukommelsen. Hun treffer rett og slett en nerve hos dem, vekker en følelse eller et minne om en svunnen tid. Det er disse øyeblikkene jeg lever for, sier matmor Mette Pia Lyng.

Historien om Liva varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å sette fokus på dyrenes innsats i samfunnet. Vi har fått inn mange flotte nominasjoner fra hele landet som viser hvor viktige våre dyrevenner er for oss mennesker. Liva er et flott eksempel på en slik dyrehelt som gir glede til andre menneske, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring

Besøkshester som terapi

I følge foreningen Hest og Helse er det hestens naturlige egenskaper som et flokkdyr som følger en trygg og tillitsvekkende leder som gjør at hester er godt egnet til psykoterapi og sosial- og spesialpedagogisk arbeid. Matmor Mette har hele sitt voksne liv vært opptatt av kommunikasjon mellom hest og menneske og tok i 2015 steget med å gjøre alvor utav en idé hun hadde hatt lenge. 

–  Å være sammen med hester har for meg vært en naturlig del av livet som gir meg mye glede. Jeg ønsket å dele denne gleden med flere og startet derfor foreningen Besøkshesten hvor Liva er min mest populære miniatyrhest, forteller Mette.

Sammen med Mette har Liva blant annet besøkt Marker Bo- og Servicesenter på Ørje, Ryggeheimen på Rygge, Grinitun sykehjem i Spydeberg, Edwin Ruuds Omsorgssenter i Eidsberg, og skal snart også til Kurland sykehjem i Sarpsborg og Sollia Bo – og servicesenter på Skiptvet. I kalenderen er det allerede booket inn besøk helt frem til sommeren.

Donerer pengepremie til veldedighet

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter, får Liva og matmor Mette også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som kan doneres til et valgfritt veldedig formål. Valget falt på NOAH og deres arbeid for et dyrepoliti i Norge.

– Vi i Agria ønsker å bidra til at dyr sine rettigheter tas på alvor og NOAH gjør et flott arbeid på dette området, avslutter Geelmuyden.

Kampanjen Norges dyrehelter er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. Les mer om kampanjen her

 

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt, hest, smådyr og fugl. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark, Finland og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

 

For mer informasjon:

Jeanette Bretteville, Markeds- og kommunikasjonssjef i Agria Dyreforsikring

Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680