Bruk ikke Exspot på din katt

Exspot er et middel mot flått som fungerer utmerket på de fleste hunder. Katter derimot tåler ikke middelet og kan bli veldig syke. Derfor skal du aldri bruke Exspot på katten din.

Generelt sett skal man aldri gi medisin eller andre preparater til et dyr hvis ikke produktet er produsert til akkurat dette dyreslaget. Les alltid nøye gjennom det som står på forpakningen og pakningsvedlegget.

- I dette tilfellet handler det om at du ikke skal dryppe flåttmiddelet Exspot på din katt, sier Lotta Möller, veterinær hos Agria Dyreforsikring.

Katten tåler ikke Permetrin

Grunnen til at katter er så følsomme mot akkurat Exspot er fordi katter har andre enzymer i sin lever enn hva mennesker og hunder har. En katts lever klarer helt enkelt ikke å bryte ned visse emner. Exspot inneholder emnet permetrin, som katter ikke tåler. Permetrin kan gi katten kramper, gjøre den vinglete, skjelven og allment veldig dårlig.

Alvorlig syk

Katten kan faktisk bli så syk at den dør. Agria Dyreforsikring har tidligere fått inn flere tilfeller med katter som har blitt veldig syke av Exspot. Noen av kattene overlevde ikke. I dag finns det kun ett flåttmiddel som er utprøvd på katt. Middelet heter Frontline og selges på Apoteket, men krever resept fra veterinæren.

– Vær nøye når du kjøper flåttmiddel slik at du får med deg riktig sort og styrke hjem til din katt, oppfordrer Lotta Möller.

Liker? 1 av 1 likte , 5 i rangeringer