Bilen – kattens verste fiende

Sørgelig nok er trafikken årsaken til at alt for mange katter skader seg eller dør. I følge Agrias skadestatistikk er trafikkulykker den absolutt vanligste dødsårsaken for en katt.

Når det gjelder skader i trafikken kommer trafikkulykker litt lenger ned på listen. Mange katteeiere vil la katten sin være ute, men det betyr ikke at man skal la katten drive fritt omkring.

Vaksiner, kastrer, id-merk

Hvis du har katten din som utekatt er det viktig at du tar ditt ansvar som katteeier. Bortsett fra at katten bør være kastrert og vaksinert skal den også være id-merket i tilfelle noe skulle skje den. Utekatter utsettes daglig for farer og har ofte en betydelig kortere livslengde enn en innekatt.

Analyser farene

Før du slipper ut katten din bør du tenke igjennom hvilke farer som finnes i nærheten. I tettbebygde strøk er det mange veier og uaktsomme bilsjåfører, men også ute på landet finnes risikoen for at katten blir overkjørt.

Hvis du har en kattunge må du hjelpe den til å venne seg ved å være utekatt. Ta derfor kattungen regelmessig ut på tur i sele i begynnelsen så den blir kjent med området.

Hvis katten din har blitt påkjørt

Hvis katten din har vært utsatt for en trafikkulykke skal du sende inn et skademeldingsskjema med beskrivelse av hva som har skjedd, samt legge ved veterinærens papirer. Vet du hvem som kjørte bilen, er det fint å notere dennes navn samt bilens registreringsnummer på skademeldingen. Det finnes en egen plass for dette.

Send skademeldingen til:

Agria Dyreforsikring
Postboks 5080
8608 Mo i Rana

Hvis du vil ha erstatning innsatt på bankkonto må du huske på å fylle i kontonummeret ditt på skademeldingen.

Her finner du skademeldingsskjema.

Jursvulst

Vi er alle kjent med at kvinner kan brystkreft, men faktum er at brystkreft også er den tredje vanligste krefttypen hos hunnkatt.
Les mer

Diabetes hos katter

Det er ikke bare mennesker som kan få diabetes.
Les mer

Førstehjelp for katt

Huskatter, rasekatter, innekatter og utekatter – alle kan de skade seg.
Les mer

Farlige planter for katten

Noen planter er så giftige for katten at den kan dø.
Les mer

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer