Når det er mørkt ute store deler av døgnet, er det vanskelig for bilister å se katter. Særlig mørke katter blir fort usynlige langs veien. Et halsbånd med lys eller reflekser kan være til hjelp, men vær nøye med å velge riktig type. Halsbåndet bør festes med strikk eller en hurtigspenne som kan løsne om katten er uheldig og setter seg fast.

Refleks eller lys?

Nå finnes det et bredt utvalg med kattehalsbånd, og du som katteeier står foran mange valgmuligheter. Det kan være lurt å tenke på at reflekshalsbånd kan «forsvinne» litt på langhårete katter. Det kan derfor være en fordel med lamper som synes bedre.

Test halsbåndet

Før du slipper katten ut med halsbånd, bør du forsikre seg om at den kan komme seg løs om den har behov for det. Det gjør du enkelt ved å putte en finger under halsbåndet, og dra forsiktig. Katten skal enkelt kunne smette ut av det. En hurtigspenne skal løsne når det blir lagt stort nok press på den.

Tenk på at det er bedre med et halsbånd som er litt for enkelt å få av enn litt for vanskelig .

Ta ansvar som katteeier

Hvis du har utekatt, er det viktig at du tar ansvar som katteieer også på andre måter. Katten bør være kastrert, ID-merket og vaksinert før du slipper den ut.