Husk å ID-merke katten

Det er viktig å ID-merke katten. På den måten vet man hvem som er eiere til katten om den skulle komme bort. Det er også viktig å vaksinere katten mot kattepest, klamydia og katteinfluensa. Om du har fått katt i vinter og akkurat skal begynne å slippe den ut når det har blitt lysere ute, kan det være lurt å først gå med katten i sele i området omkring hjemmet. Da lærer katten hvor den bor, og hvilket område den skal holde seg til.

Vann og værbeskyttelse

Tenk på at katten skal ha tilgang til vann, fòr og værbeskyttele ute, ettersom det raskt kan fryse på under de lunefulle vårmånedene.

Se over fôret

Opplever du at katten har vært mindre aktiv i vinterhalvåret? Da kan det være på tide å se over kattens diett. Kanskje behøver den en økt fôrmengde nå når den begynner å røre mer på seg? Det kan også være slik at katten øker i vekt under vinteren og behøver en redusert fòr mengde. Rådfør deg med en veterinær om du er usikker.

Marskatter

Februar, mars og april er den perioden da mange av fjorårets katter blir kjønnsmodne. Når døgnets lyse timer blir flere kommer hunkattene! De skriker, ruller på gulvet og kan markere inne. Dette er stressende for dem og det beste er å kastrere katter som ikke skal gå i avl, for å unngå uønskede kattunger.

Giftige planter

Visst er det vakkert å kjøpe inn vakre blomster. Men husk at visse planter faktisk er farlige om katten skulle få dem i seg. Du kan lese mer om hvilke planter man bør se opp for her.

Beskytt balkongen for kattens skyld

For våre katter er balkongen et perfekt sted å sitte og titte, men pass på at den har et beskyttelse, slik at katten ikke ramler ned og skader seg.

Forsikre katten

Til tross for at man passer på katten sin kan uhellet skje. Da er det viktig å ha en forsikring. Her kan du lese mer om priser og forskjellige katteforsikring.