Pelsen avgjør om katten skal bades

Hvorvidt du trenger å bade katten din kommer an på hvilken pels den har. En katt med en ren pels blir ikke bare vakrere. Den har også et bedre immunforsvar ettersom ren hud puster bedre.

Den korthårete katten

En katt med kort pels trenger ikke å bades ettersom den klarer å holde seg ren selv. Når katten slikker pelsen sin avsondres et passende tjukt beskyttende fettlager. Fettlageret fungerer som balsam og hjelper katten med å holde seg tørr ved regnvær. En katt som har vært ute i regn kan se veldig våt ut. Men når den rister på seg forsvinner vanndråpene, som kun fester seg ytterst på hårstråene.

Den langhårete katten

En langhåret katt klarer ikke å holde seg selv ren, og trenger derfor litt hjelp. Hvor ofte du trenger å bade den kommer an på hvor mye naturlig fett som katten avsondrer i pelsen sin. Hvis du ikke skal stille ut katten pleier det å være tilstrekkelig å bade den langhårete katten annenhver måned.

Utstillingskatten

For en katt som stilles ut er pelspleien inkludert badingen veldig viktig. Det finnes mengder med ulike sjampoer, balsam og andre pelspleiende produkter å velge mellom. Oppdrettere av utstillingsraser pleier å venne kattene ved å bli badet allerede før de flytter til sine nye hjem.

Den nakne katten

Nakenkatter, eller Sphynxkatter som de egentlig heter, skal bades ca en gang i uken. Det er nødvendig for å få bort pelsoljen som alle katter har. Forskjellen er at katter med pels absorberer oljen, mens en Sphynx blir klebete ettersom den ikke kan absorbere oljen selv.

Selve badingen

Katter vil ha varmt vann når det er tid for et bad. Badevannet skal være noe varmere enn ditt eget badevann, men absolutt ikke hett. Sjamponer og skyll nøye igjennom pelsen. Hvis katten din har lang pels kan du bruke balsam slik at det blir lettere å gre ut pelsen etterpå.

Forsøk å tørke pelsen med håndklær så godt det går, men unnvik å gni altfor mye da det kan resultere i en tovete pels. Når du har tørket så mye du kan med håndklær, kan du føne pelsen helt tørr med varm luft. Vær nøye med at det ikke blir for varmt, men heller ikke for kaldt ettersom katten lett kan bli forkjølet. Bruker du en antistatisk spray skal du sprute denne direkte på børsten, ikke på katten.

Venn katten din med vann

Uansett om du har en katt som trenger å bade eller ikke er det bra å venne den til vann fra den er liten kattunge. Det kan jo faktisk skje at den rammes av parasitter, eller får noe veldig kladdete eller ekkelt i pelsen, som gjør at du trenger å bade den.

Liker? 3 av 3 likte , 5 i rangeringer