Når valpen er rundt tre uker gammel, begynner melketennene å komme frem. Normalt har valpen 28 melketenner, mens den voksne hunden har 42. Tannfellingsperioden er normalt sett når valpen er mellom fire og seks måneder. Men når melketennene skiftes ut, kan det skje at ikke alle løsner som de skal. Når melketenner sitter igjen selv etter de permanente har vokst ut, kalles de for persisterende.

Trenger tennene trekkes?

Melketenner som blir sittende igjen kan i verste fall før til at hunden utvikler bittfeil, da de permanente tennene kan vokse feil ut. Når hunden er rundt seks måneder skal alle melketenner være felt. Er de ikke det, må de trekkes for å ikke skade de permanente tennene.

Kan du gjøre noe selv?

På noen hunder kan man klare å rugge løs melketennene. Beveg litt på tennene hver dag, og kjenn om de løsner. Hvis tennene ikke løsner noe, og de permantente har vokst fram, må melketennene trekkes. Be gjerne veterinæren om å ta en titt i munnen til valpen når den vaksineres. Kontakt også veterinæren så raskt som mulig om melketennene ikke faller ut.