Nesten 6000 hunder var påmeldt til eksteriørutstilling, agility, lydighet og kreativ lydighet. I tillegg var det selvsagt et stort antall besøkende både med og uten hund.

Nytt for årets utstilling var at alle stands, rasetorget og finaleringen var samlet i en hall, mens all øvrig aktivitet med hund foregikk i de andre hallene. Dette gav god plass rundt ringene, og myldrende aktivitet i salgshallen.

Vi i Agria hadde i år laget en stand litt utenom det vanlige. Våre ombud var som alltid på plass for å hjelpe nye og gamle kunder med informasjon og forsikring. I tillegg hadde vi selvsagt med våre salgsartikler. Stambokpermer, hundedekken og reflekser gikk unna som varmt hvetebrød.Det var mange som benyttet seg av fotograferingen.

Det som var nytt i år var vår egen lille peisekrok, med juletre og pakker, samt at vi hadde besøk av proffe fotografer fra Røa Foto. Alle som ønsket fikk tatt bilde av sin hund/er, med koselig julebakgrunn. Det var mange som nappet på muligheten til å få tatt et profesjonelt bilde av akkurat sin hund, så litt kø var det av og til. Men alle fikk tatt bilder, og flotte ble de!

Vil du se bildene som ble tatt av Røa Foto finner du de på facebook om du søker etter gruppen "Vi som er på Dogs4all". Det er nå nesten 400 medlemmer på facebook-siden. I tillegg tok Agrias egen skribent og fotograf Susanna Martell en hel del bilder rundt omkring på messeområdet, disse kan du finne på våre sider for Agria Breeders Club.

Et av alle de fine julebildene fra Røa Foto.

I finaleringen bidro Agria med en rekke flotte premier, både til lydighet og agility, samt til alle gruppeplasserte. På lørdagen var det NM i juniorhandling. Vinneren her ble Victoria Gill, og hun mottok 5000,- i gavesjekk fra Agria, som et bidrag til vinnerens reise til Crufts for deltakelse i juniorhandling.

For første gang ble Norgesmesterskap i kreativ lydighet arrangert. I heelwork to music var det Desperados After Eight (engelsk springer spaniel) og Anette Andresen som ble Norgesmestere. I freestyle gikk Norgesmestertittelen til border collie Scott og fører Anniken Jensen. Vi gratulerer!

Søndag var den store finalen for eksteriørbedømmelsen, dels for Dogs4all med Best in Show finale, og dels for Bamselista, som kårer den mestvinnende hunden gjennom hele året.

Det var flust av ben ved fotograferingen men de fleste tok det med stor ro.

Årets mestvinnende hund og vinner av Bamsestatuetten 2012 ble den flotte kerry blue terrieren Int Nord Dk Ch WW-12 NordW-12 DKW-12 NW-12 Shyloch Navigator To Edrus med eier Helge Kvivesen. Agria overrakte en reisegavesjekk på 8000,- og gratulerer nok en gang med en fantastisk prestasjon! Reisegavesjekker på henholdsvis 4000 og 3000 kroner ble tildelt de som ble nr 2 og nr 3 på Bamselista.

Best in Show på Dogs4all 2012 ble portugisisk vannhund, Robel Alexander The Great Aquatass.