Betennelse i nervene

Årsaken til tilstanden er sannsynligvis en betennelse i nervene i haleroten. Denne oppstår når hunden blir kald på bakdelen. Det gjør veldig vondt og halen henger rett ned. Hunden får fryktelig vondt dersom du tar den på halen eller bakerste del av ryggen. Den kan også ha vansker for å sitte eller tisse dersom det er en tispe.

Gir seg selv

Vannhale forsvinner vanligvis av seg selv etter noen dager hvis du lar hunden få hvile og holder den varm og tørr. Har hunden veldig vondt kan man gi den smertestillende og betennelsesnedsettende medisin. Hør med din veterinær dersom det virker som om hunden din har smerter.

Kommer ofte tilbake

Hunder som har fått vannhale en gang vil ofte få det igjen. For å forebygge dette bør du passe på å få hunden tørr etter at den har badet eller vært ute i regn. Man kan også legge et teppe over hunden hvis den har badet når det er kaldt ute eller om den skal ligge stille i en kald bil.

Kontakt veterinær

Hvis tilstanden ikke gir seg på noen dager bør du kontakte din veterinær. Symptomene kan også skyldes annen type sykdom eller skader i rygg eller bakdel.