Et eksempel på piknikkmat som kan være farlig for hunder er ulike typer av beinrester. Kylling, gris og fiskeben skal hundeeiere være spesielt oppmerksomme på ettersom disse kan splittres og bli sylskarpe biter i magesekken.

Benrester, grillspyd og ispinner

- Benrester kan sette seg fast i gommen og matstrupen på en glupsk hund som ikke har tid til å tygge de ordentlig, sier Lotta Möller, veterinær ved Agria Dyreforsikring.

Også ispinner blir sylskarpe når de bites i stykker, og det har skjedd at fliser og hele pinner har perforert hundenes tarmer og magesekk.

- Vær også oppmerksom på engangsgrillspyd som hunden synes smaker veldig godt av kjøtt. Disse kan stikke hull på magesekk og tarm om hundene svelger de, sier Lotta.

Maiskolber er populært å legge på grillen, men er slett ikke ikke mat for en hund.

- De setter seg som propper i tarmene. Den eneste måten å redde hunder som har svelget en bit maiskolbe på, er operasjon, sier Lotta som selv har vært med å plukke ut biter av maiskolber på flere hunder.

Ikke bare matrester er farlig

Piknikktider er ikke bare spislige farer. En knust glassflaske kutter lett opp en labb. Og ødelagte engangsgriller av aluminium er skarpe for en hundenese eller en liten pote.

- Den beste måten å forhindre slike unødvendige ulykker er å slenge søppel i nærmeste søppelkasse.

Å ha litt ekstra kontroll på hva hunden holder på med i busker og kratt er jo selvfølgelig også bra, avslutter Lotta.