Undersøkelse

Veterinæren undersøker vanligvis jurvevet under den årlige helseundersøkelsen av hunden. Det er ofte slik jursvulster oppdages. Eier bør undersøke jurene selv med jevne mellomrom slik at svulstene kan oppdages tidlig. Ta en fold av juret og la fingrene gli forsiktig over vevet. På denne måten kan man kjenne små jursvulster som kan være på størrelse med et riskorn eller en ert. Hør med din veterinær om en demonstrasjon av undersøkelsesmetoden.

Det er vanligst å utvikle svulster i de bakre jurkjertlene. En svulst kan være godartet eller ondartet. Den eneste måten å finne ut av det på er å ta en biopsi av vevet og sende inn til et laboratorie for analyse.

Behandling

Behandlingen er kirurgisk inngrep for å fjerne jursvulsten. Avgjørelsen om operasjon vil avhenge av flere faktorer som for eksempel hundens helsetilstand for øvrig, alder, størrelse på svulsten og om det finnes synlig spredning av kreften. Veterinæren tar som regel røntgenbilder av hundens lunger for å utelukke synlig spredning til lungene før en eventuell operasjon. Dersom det påvises synlig spredning er prognosen dårligere. Derfor er det viktig å oppdage svulsten tidlig, jo tidligere, jo mindre er risikoen for at kreften har spredt seg.

 

Støtt brystkreftsaken!

Agria Dyreforsikring støtter Radio Metros Rosa Sløyfe-auksjon. Gjør et kupp og støtt samtidig brystkreftsaken!

Radio Metro vil sammen med sine samarbeidspartnere gjennom hele oktober auksjonere bort ting og opplevelser på nettstedet Auksjonen.no.

Les mer her