Julens farer for hunden

Julemat, hevende bakster, sjokolade og krøllete gavebånd. Dette er for oss synonymt med julen, men kan også være en fare for dyrene våre.

Julen er for mange hunder en fin tid der "flokken" samles og det er tid til ekstra mye kos, lek og lengre turer. Samtidig er det noen farer å ta hensyn til. 

Vanlige årsaker til besøk hos veterinæren 

Inntak av for mye fet julemat, hevende bakster og sjokolade er noen av de typiske årsakene til at vi besøker veterinæren i juletiden.

– Vær forsiktig med julematen. Pass på at ribba får kjølt seg ned på et "hundesikkert" sted, ellers kan fristelsen fort bli stor. Unngå å gi hunden bein fra får, fugl og fiskebein. Hunder har heller ikke godt av fet og salt mat, råder Lena Bjurström, en av våre veterinærer i Agria Dyreforsikring.

Hold også skåler med sjokolade, druer og nøtter utenfor snutehold for hunden. Sjokolade inneholder teobromin, hvor selv små doser kan være dødelig for hunden. Større mengder av druer og rosiner kan gi nyresvikt, og nøtter allergisk reaksjoner – i verste fall forgiftning.

Pass på julepynten og barnåler

Vær også litt obs på julepynten. Ødelagte julekuler av glass kan gi stygge kuttskader. Julepynt og gavebånd kan være morsomt å leke med, men om hunden skulle tygge det i seg, kan tarmene bli skadet. Husk også å støvsuge nøye og ofte under treet – hundemager klarer nemlig ikke å fordøye barnåler, og dermed kan hunden få forstoppelse. 

Du kommer langt med noen hundesikre valg, og ved å ellers holde et godt øye med hunden din. Vi ønsker alle to- og firbente en trygg og fin jul!

Liker? 5 av 5 likte , 5 i rangeringer