Det krever fremdeles litt planlegging dersom du ønsker å ta med kjæledyret ditt på utenlandsreise, dyret må bl.a ha en gyldig ID-merking, rabies vaksine og pass, men nå er det slutt på kravet om blodprøve og dermed er det mye raskere å gjøre dyret klart for reise.  Fra enkelte land måtte dyret tidligere stå i karantene før det kunne slippes inn i Norge, med de nye reglene slipper man karantene, dersom man har sørget for å ha alt i orden på forhånd.  

Egne regler for reise mellom Norge og Sverige

For reise mellom Sverige og Norge er det egne regler og her er det foreløpig ingen endringer.  Det er i dag krav om at katter og hunder som har vært i Sverige skal behandles mot revens dvergbendelorm, og at behandlingen skal dokumenteres av dyreeier i en egenerklæring. Det er varslet at det i løpet av 2012 vil bli krav om gyldig ID-merking og pass for passering over grensen fra Sverige, så dersom du ikke allerede har dette,  kan det være like greit å gjøre det klart med en gang.

Viktig å kunne reglene

Det er viktig at du setter deg godt inn i reglene når du skal reise med kjæledyret ditt.  I Norge er det Mattilsynet som har ansvaret for reglene og der vil du alltid finne oppdatert regelverk for innreise med dyr til Norge. Uansett hvilket land du reiser til, er det viktig at du setter deg inn i gjeldende regler for innførsel av kjæledyret tilbake til Norge fra det aktuelle landet, ulike land har ulike regler.

For fullstendig regelverk, les mer på mattilsynet.no.